Mensenrechten

Natuurlijk staan mensenrechten hoog in het vaandel bij de Stedenband, met name bij LGBT-kwesties. (LGBT = Lesbian, Gay, Bi-sexual, Transgender)

LGBT

Zoals bekend staat de homo-emancipatie in Rusland onder druk. Sinds enkele jaren geleden de antihomopropagandawet werd ingevoerd, lijkt het alsof dat een vrijbrief is om LGBT'ers nog openlijker te treiteren.

In 2012 is het House of Equality geopend en kort daarna door burgemeester Rehwinkel bezocht. Hier kunnen LGBT'ers terecht met hun vragen en problemen en worden ze opgevangen door een team ervaringsdeskundigen. Ook het House of Equality heeft veel te stellen gehad met de overheid. Dat nam alleen maar toe toen ze als ‘foreign agent' werden aangemerkt en met nog meer problemen en hogere boetes werden geconfronteerd. De organisatie bestaat anno 2016 nog steeds, maar in een andere vorm zodat ze minder in het oog vallen. Desondanks heeft de organisatie het nog steeds moeilijk.

De laatste jaren zijn er meer LGBT'ers die om hun hulp vragen en is het team vrijwilligers gegroeid. Vooral de transgenders zoeken toenadering. De Stedenband blijft in contact met deze organisatie om ze te steunen wanneer dat nodig is.

 

Stichting Stedenband Groningen-Moermansk © 2024 |
Colofon & Disclaimer |