Cultuur

In de loop der jaren heeft de Stedenband diverse culturele projecten gefaciliteerd. Denk hierbij aan kunstuitwisselingen met Academie Minerva en een tentoonstelling van de Moermanskse schilder Vitali Bubentsov in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Maar ook de muziek ontbreekt niet.

Trio Parafraz

Al sinds 1996 heeft de Stedenband connecties met Trio Parafraz. Dit trio bestaat uit Aleksandr Bobin Schmidt (zang), Anatoli Gerner (bajan - Russische knopaccordeon) en Viktor Bedniak (balalaika). Het trio is afkomstig uit Moermansk en komt op onregelmatige basis naar Noord-Nederland voor een tournee.

Jazz/pop

Tijdens een bezoek aan Moermansk in 2012 ontstond het idee om een uitwisseling tussen popgroepen in Moermansk en Groningen tot stand te brengen en een documentaire over de popscene in Moermansk te maken. In maart 2013 is er een delegatie naar Moermansk geweest om de documentaire op te nemen; de Groningse première van From Murmansk with love vond plaats in het najaar van 2013. Er zijn plannen om in combinatie met een handelsmissie over en weer een grotere muziekuitwisseling te organiseren.

 

Tekenwedstrijd
Stichting Stedenband Groningen-Moermansk © 2024 |
Colofon & Disclaimer |