Nieuws

Opheffing Stedenband Groningen-Moermansk

We hebben ons uiterste best gedaan, maar zijn toch ingehaald door de tijd waarin we nu leven: het bestuur van de Stedenband Groningen-Moermansk heeft moeten besluiten de stedenband op te heffen. 

Lees meer »

Verklaring

In januari 2022 zag het er nog gunstig uit voor de Stedenband Groningen-Moermansk. Hoewel corona zeker effect had gehad op de activiteiten, werden er plannen gemaakt om de draad weer op te pakken. Uitwisselingen werden voorbereid, dit keer met twee scenario’s: een daadwerkelijke uitwisseling waarbij er naar Groningen of Moermansk gereisd kon worden, en een online versie als reizen door corona toch onmogelijk of buitengewoon ingewikkeld zou worden. Ook was er zicht op drie mogelijke nieuwe projecten: twee rond het thema leesbevordering onder de jeugd en een culturele uitwisseling met poëzie als hoofdthema.

De wereld schudt op zijn grondvesten

Op 24 februari gebeurde het ondenkbare, met een grote impact op ons continent en uiteraard ook onze plannen. Poetin besloot Oekraïne binnen te vallen, met alle gevolgen van dien die we hier niet hoeven toe te lichten. De Stedenband kwam in de eerste dagen zwaar onder vuur te liggen. Een begrijpelijke gedachte, ingegeven door de emoties en schok die wijzelf ook voelden.

Lees meer »

Moermansk viert 105-jarig jubileum

Voorzitter van de Stedenband Marjo van Dijken en burgemeester van de Gemeente Groningen Koen Schuiling feliciteren in onderstaande video onze partners en alle andere inwoners van Moermansk met dit jubileum.

Lees meer »

Oud-voorzitter Stedenband Hans Morssink plotseling overleden

Op 2 augustus 2021 bereikte ons het droevige bericht dat Hans Morssink, oud-voorzitter van de Stedenband Groningen-Moermansk, plotseling is overleden. Hij is 68 jaar geworden.

Lees meer »
Stichting Stedenband Groningen-Moermansk © 2024 |
Colofon & Disclaimer |