Nieuws

Expositie 'Northern Character'

Van 22 mei tot en met 19 juni 2021 is de expositie 'Northern Character' (Северный Характер) te zien bij Galerie with Tsjalling. De expositie toont het werk van de Nederlands-Russische kunstenaar Tatyana Yassievich. Tatyana maakt figuratieve schilderijen en aquarellen waarbij zij vaakt inspiratie haalt uit haar geboorteland. 

De expositie komt voort uit de film 'Hoogtijdagen' van Ben van Lieshout, die deze zomer in premiere gaat. Tatyana werkte als uitvoerend producent mee aan deze film. Daarnaast maakte ze voor deze film een serie aquarellen over het Kola schiereiland bij Moermansk. De werken in de expositie tonen een gebied dat zwaar te lijden heeft gehad onder de mijnbouwindustrie en de leegstand die er heerst sinds de val van de Sovjet-Unie. Toch vindt men ook schoonheid en karakter. 

Stedenband Groningen - Moermansk

Gezien de stedenband tussen beide steden zullen er tijdens de tentoonstelling werken die zowel locaties in de Kola-regio als ook in Groningen portretteren te bezichtigen zijn. Daarnaast zullen er enkele fragmenten van de film worden getoond.

De expositie is tot stand gekomen met ondersteuning van de Stedenband.

Kijk voor meer informatie over de expositie op deze site

Fotofestival 'We are the world'

We are the world

Moermansk organiseert een festival voor amateurfotografen uit alle partnersteden van de Russische stad. Het evenement is bedoeld om de internationale en culturele banden te versterken en een interculturele dialoog te ontwikkelen. 

Foto's uit Groningen

De Stedenband Groningen-Moermansk wil natuurlijk laten zien dat er echt niets boven Groningen gaat! Amateurfotografen uit Groningen pak jullie camera en laat Moermansk en zijn andere partnersteden zien hoe mooi onze stad is. 

Regels

De regels voor deelname zijn:

- Iedere inwoner uit Groningen mag meedoen met maximaal 3 artistieke werken per deelnemer. Deelname is gratis.
- Gebruik de hashtag #northsistercity op Instagram om mee te doen. Vergeet onze pagina ook niet te taggen! 

Thema's

De werken moeten in een van de volgende twee thema's vallen:

- 'Symbool van de stad': laat het verhaal van een of meerdere stadssymbolen zien

- 'We are children of the world' - een thema van universele menselijke waarden: een menselijk leven, familie, kindertijd, vrede, herinneringen van vorige generaties

Deadline voor deelname is 31 mei 2021

 

 

Knutselmateriaal Nadezhda

Onlangs ontvingen wij deze mooie foto uit Moermansk. 'Nadezhda' heeft de dozen met knutselmateriaal die we hadden gestuurd ontvangen.

Nadezhda is een van de langstlopende projecten waar de Stedenband betrokken bij is. Bijna net zo lang als de Stedenband zelf! Lees hier meer over het project.

Bekijk onze Facebook-pagina voor meer foto's!

Stichting Stedenband Groningen-Moermansk © 2021 |
Colofon & Disclaimer |